Hoppa till innehåll

Världspolitik under krisen – intervju i SvD:s podd Ledarredaktionen

  • av

I detta avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras utrikes- och säkerhetspolitik i coronatider. Lyssna direkt här.

Viruset och situationen med anledning av det fortgår. Och det påverkar naturligtvis samhällets alla sfärer. Ett område som har varit mindre bevakat och diskuterat än andra är hur den här krisen påverkar världspolitiken och relationen mellan olika länder och andra globala aktörer.

Säkerhetspolisen varnade vid en presskonferens för att främmande makt utnyttjat coronakrisen för att skada Sverige. Hur tar det sig uttryck? Och på vilket sätt är vi mer sårbara nu?

Finns det händelser eller skeenden inom utrikes- och säkerhetspolitik som vi riskerar att missa under fokuset på själva viruset?

Ledarsidans Catarina Kärkkäinen diskuterar med Gunnar Hökmark, tidigare moderat Europaparlamentariker och nu ordförande för tankesmedjan Frivärld, som bedriver opinionsbildning inom utrikes- och säkerhetspolitiska frågor på frihetlig värdegrund, Patrik Oksanen, journalist och senior fellow vid Frivärld och författare av en nyutkommen rapport om desinformation i skuggan av coronakrisen och Maud Holma von Heijne, generalsekreterare vid Folk och Försvar, en politiskt obunden sammanslutning som verkar för att främja debatt om Sveriges säkerhetspolitik och försvar.