Hoppa till innehåll

Veckans händelser

  • av

Under måndagen träffar Gunnar Hökmark kommissionären för den digitala agendan, Neelie Kroes, för att diskutera en inre marknad för telekom samt andra aktuella telekom- och bredbandsfrågor. Senare under dagen deltar Gunnar Hökmark i en utvärderande diskussion av det irländska ordförandeskapet i det ekonomiska utskottet tillsammans med irländske finansministern Michael Noonan. På måndagskvällen medverkar vidare Gunnar Hökmark i en middagsdebatt om EU:s spektrumpolitik inför EU Spectrum Management Conference, vilken inleds under tisdagen. På tisdagen deltar Gunnar Hökmark som en av huvudtalarna på ECTA Conference on the Singel Market in Telecoms.

Som ansvarig för EPP-gruppens utvidgnings- och grannskapspolitik, står Gunnar Hökmark under tisdagen värd för en konferens om Georgiens framtid med avstamp i den senaste tidens tvivelaktiga arrestering av oppositionspolitiker. Medverkar gör bland andra Giga Bokeria, sekreterare för Nationella Säkerhetsrådet i Georgien, David Bakradze, ledare för den parlamentariska minoriteten och tidigare talman i det Georgiska parlamentet, samt Tbilisis borgmästare Giorgi Ugulava.

På torsdagen beger sig Gunnar Hökmark till Porto, Portugal för ett gemensamt sammanträde med EPP-gruppen och tankesmedjan European Ideas Network, tillsammans med bland andra Spaniens premiärminister Mariano Rajoy, Luxemburgs premiärminister Jean-Claude Juncker och kommissionsordförande José Manuel Barroso. Som ordförande för EIN:s arbetsgrupp ”The Ways out of the Crisis”, presenterar Gunnar Hökmark en reformagenda i en diskussion med bland andra Polens utrikesminister Radoslaw Tomasz Sikorski.