Hoppa till innehåll

Värt att läsa

Väl värt att läsa av Jackie Jackubowski i DN. Fortfarande svårt att förstå hur lite av svensk debatt som handlar om att en liten vänsterelit hellre vill stöda en islamistisk terrororganisation än de som förtrycks av diktaturer. Eller hur denna vänster oavsett vad man tycker om Israel har svårt att se skillnaden mellan demokrati och diktatur. Eller hur oberörd man är av Irans hot, stöd till terror och förtryckarregimernas förtryck.

Det är denna oförmåga att se diktaturerna som gjorde att så många blev överraskade av den arabiska våren. De var inte medvetna om att det fanns människor som led under förtryck i arabvärldens diktaturer, delvis därför att de själva hade idealiserat regimerna som revolutionära idealister.

Så glömde man de förtryckta och så glömmer man dem som nu lider under Hamas förtryck samtidigt som man inbillar sig att det inte finns någon anledning att hindra vapeninförsel till ett Gaza som Hamas använder som bas för militära aktioner mot civilbefolkning i ett annat land. Det anmärkningsvärda är att de som nu agiterat till stöd för Hamas styre snarare romantiseras av svenska media än får möta kritisk granskning.