Hoppa till innehåll

Telia måste kunna värna samhällsviktig infrastruktur

På väg till Strasbourg och fortsatta diskussioner om inte minst storvulna investeringsplaner och egna försök om att vända på debatten till att handla om hur vi skapar förutsättningar för kommersiella investeringar, för att fylla igen det gap på mellan 400 och 700 miljarder euro som är vårt investeringsgap.

 

På morgonen slogs jag återigen av hur diskussionen om blockpolitikens förmenta inlåsningseffekter hindrar överenskommelser. Men det är fel. Överenskommelser finns det gott om men en socialdemokrati som inte har förmått förnya sig har svårt att orientera sig i den tid vi lever i. Det är slående att Stefan Löfven understryker att överenskommelsen med V står sig samtidigt som han verkar ha sålt ut Mp.

 

En utmaning som verkar ha fallit ut ur agendan handlar om de cyberattacker som Telias nät uppenbarligen har utsatts för, enligt olika uppgifter från hackersgrupper i Ryssland. Kan så vara men kan så vara att det som kommer från Ryssland kommer just från Ryssland. I vilket fall är det allvarligt och inte acceptabelt att företrädare för Telia säger at man inte kan göra något. Det handlar om viktig samhällsstruktur. Den måste skyddas och det kräver en förmåga till åtgärder som skyddar det svenska samhället, oavsett varifrån attackerna kommer.