Hoppa till innehåll

Taket håller

Så långt har [BILD1]det fungerat utmärkt att ha plenum i Bryssel. Ingen är väl egentligen förvånad över det. Tvärtom. Men nu upplever parlamentet för första gången i europeisk historia en full session i Bryssel, och det kommer sätta sina spår. Jag hade som syns på hemsidan en artikel i Expressen om detta i dag.
I går innebar placeringen i Bryssel att vi kunde ha en direkt och omedelbar debatt med ordförandeskapet omedelbart efter det Europeiska rådets möte. Journalister finns här och bevakar arbetet utan att behöva besluta om man ska fara till Strasbourg. Medarbetare behöver inte använda en och en halv dag för att förflytta sig. Osv. Och taket håller.
Under dagen har jag ägnat mig åt debatt om telekompaketet där jag pekade på vikten av att öppna upp spektrumet för alla möjligheter den digitala dividenden ger, det vill säga övergången till digitala sändningar från analoga som ger tiofaldigt större utrymme. Det ska inte tas i anspråk av gamla aktörer utan vara en möjlighet för morgondagens tjänster och operatörer.
Förhandlingarna om Georgien resolutionen har slutförts med i grunden ett bra resultat, tydligare än rådet men på samma linje.
Frågan om bilar och CO2 har förts vidare och det ser lovande ut, som att vi kommer att få en lagstiftning som ger biobränslebilar den fördel de ska ha med tanke på att deras utsläpp inte kvarstår i atmosfären utan lagras i växande biobränsle.
Och i dag går den nya upplagan av Världen väntar inte ut till sina mottagare. Beställ gärna via min parlamentsmail. Och som sagt, till var och en som tvivlar. Taket håller.