Hoppa till innehåll

Tack MUF!

Hemma i den framväxande [BILD1]snöstormens Stockholm. Får se hur det blir med snöstorm, men det blåser och faller snö.

Under dagen återkommen från Göteborg och Moderata Ungdomsförbundets stämma där jag blev hedrad med att bli vald hedersordförande för Moderata Ungdomsförbundet. Det var med betydande stolthet jag fick detta besked.

När jag under lördagen satt ordförande för personvalen under stämmoförhandlingarna slogs jag av de rikedom som mångfald och engagemang i MUF innebär, men också av hur betydelsefull denna rörelse är. En stor del av de moderata statsråden i regeringen har haft förmånen att utvecklas och känna framgångar i MUF, men också en tidig möjlighet att arbeta för idéer man tror på. Någon statsminister och justitieminster har det blivit av gamla ordföranden. Utrikesministern kom aldrig så långt, bara till distriktsstyrelsen i Stockholm. Men även det kom ju att lägga en viss grund.

I mitt tacktal efter valet till hedersordförande pekade jag på de framgångar som vi och våra likasinnade från tidigare generationer har vunnit för grundläggande frihetsvärden. Och i en tid av förändring är friheten och utrymmet för medborgare att agera och forma sin vardag en möjlighet att låta förändringen anpassa sig till människor och drivas av de många enskilda människornas förhoppningar och krav.

Men friheten, och förmågan att slå vakt om den, är också en förutsättning för att slå vakt om människors värdighet när världen och samhället förändras. När allt synes förändras, som nu i dessa tider av ekonomoisk kris och omdaning och nya internationella utmaningar behövs dem som försvarar de värden som aldrig får förändras. Där har MUF en uppgift och en förmåga som förenar generationer av unga människoröver decennierna.

Det bör alla moderater när och var vi än är verksamma vara tacksamma för.