Hoppa till innehåll

Sverigedemokraterna i täten för att befria terrorister från sitt individuella ansvar

När Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson i riksdagen försöker länka ihop muslimer med terrorism angriper han en grupp människor som mer än något annat är utsatta för terrorism. Det gäller alla de som återkommande dödas i terrordåd i Afghanistan, Pakistan och Irak för att ta några exempel. Men det gäller de ännu fler som lever i skräck och terror under regimer som den iranska, Hizbollah i södra Libanon, Hamas i Gaza eller i Somalia, för att ta några andra exempel.

Sverigedemokraterna går i själva verket i täten för att befria terrorister från sitt individuella ansvar för att istället att ge alla muslimer en kollektiv skuld för något de är lika oskyldiga till som andra medborgare men däremot som grupp ofta utsätts för.

Det är många som gillar den motsättning de därmed bygger upp, inte minst de extremister som är terrorismens bas, och de terrorister som går fria från ansvar när skulden läggs på andra. Extremisterna och de som begår terror vinner på att inte skiljas ut från den stora massa de vill gömma sig bakom.

Bloggar: Oskar Öholm, Anne-Marie Ekström, Gunnar Andrén, Tokmoderaten.