Hoppa till innehåll

Svensk skattepolitik är socialt orättfärdig

– Den rödgröna skattepolitiken drabbar vanliga inkomsttagare. Den sociala tryggheten för enskilda människor förutsätter sänkta skatter så att fler kan leva på sin lön. Istället väljer vänstern, miljöpartiet och socialdemokraterna fortsatta utgiftshöjningar som även i framtiden kommer göra svenska låg- och medelinkomsttagare till världens högst beskattade. Den rödgröna skattepolitiken är socialt orättfärdig. Den slår mot människor och den slår mot företagande i Sverige.

Det sa moderaternas ekonomisk politiske talesman Gunnar Hökmark, på Dalamoderaternas förbundsstämma i Avesta på lördagen.

– Bosse Ringholm har uppenbarligen begravt tankarna på en bredare skattereform med sikte på att märkbart sänka skatterna för låg- och medelinkomsttagare. Samarbetet med vänstern och miljöpartiet har blivit viktigare än hushållens ekonomiska trygghet.

– Det är efter s-kongressen tydligt att socialdemokraterna har valt bidragsvägen i svensk politik. Det är för socialdemokraterna viktigare att svenska familjer skall få sin trygghet genom kongressbeslutade bidrag än genom egna inkomster. Det bygger på att människor skall vara beroende till de politiker som bestämmer över deras bidrag. Den socialdemokratiska bidragspolitiken är mer till för socialdemokraterna än för dem som genom höga skatter på inkomster, boende och bensin ställs i beroende till bidragen.

– För en borgerlig regering är en av de viktigaste uppgifterna att lägga grunden för en social politik som bygger på att människor skall kunna leva på sin lön och själva forma sin välfärd. Det är långt från vänsterpartiets och miljöpartiets drömmar. Och det står i strid med socialdemokraternas politik, säger Gunnar Hökmark.