Hoppa till innehåll

Socialdemokraterna värnar höjda skatter och verkar för ökade köer

Socialdemokraterna värnar inte välfärden utan skattehöjningar. Det ser vi mycket uppenbart genom hur utvecklingen har varit de senaste åren. Vårdköerna har fördubblats, inom vissa områden till och med tredubblats. Trots att skatterna har höjts med 60 miljarder. Nu vill socialdemokraterna höja skatterna ännu mer samtidigt som man ska avveckla stora delar av den svenska välfärden i den största nedrustningen av välfärd någonsin i ett land i fredstid.

Nära 40 % av den svenska öppenvården är privat. Den vill socialdemokraterna lägga ner. Det kommer leda till en större ökning av köer än vad v har sett under denna mandatperiod. Alla de som i dag vänder sig till privat öppenvård får nu ställa sig i de köer som har fördubblats redan tidigare. Fler sjuka ska vända sig till en kraftigt minskad öppenvård.

Mellan 300 000 och 400 000 elever går i fristående skolor. Skolor som de själva valt för att de är bra. Dem vill Socialdemokraterna ska läggas ner. Det kommer att skapa köer och underminera kvaliteten i skolan.

Höjda skatter och längre köer blev det. Längre köer och högre skatter ska det bli. För en vecka sedan fick Löfven lära sig att sänkta skatter både under Perssons och alliansens tid gav ökade skatteintäkter. Likväl anser han höjda skatter är ett självändamål. Det är inte välfärden socialdemokraterna värnar utan skattehöjningarna. Det drabbar hushållen och investeringarna.