Hoppa till innehåll

Socialdemokraterna tror mer på Bryssel

En dag i Strasbourg med debatt kring det tjeckiska ordförandeskapets program samt en diskussion med kommissionens ordförande kring situationen kring gasleveranser från Ryssland via Ukraina. Mitt anförande i debatten kommer att finnas på hemsidan i morgon.

Under eftermiddagen debatt om situationen i Gaza, där de flesta i parlamentet slöt upp bakom kraven på en omedelbar eld upphör under villkor som är hållbara och att Israels rätt till existens måste erkännas. Noterade att en engelsk liberal började tala om det judiska folkets skuld och ansvar. Oavsett vad man tycker om Israel och Hamas eller palestinskt agerande går vägen via rasism när man kategoriserar och demoniserar ett folk utifrån sin egen politiska uppfattning. Även i denna fråga finns mitt anförande att läsa på hemsidan under fredagen.

Här hemma har socialdemokraterna har uppenbarligen bestämt sig för att använda EU till att lagstifta om svensk arbetsmarknad. Runt om i landet skriver de artiklar som går ut på att social trygghet kräver EU-lagstiftning.

I Borås Tidning fick jag ett svar på en krönika som visar hur de vill lagstiftning i Bryssel och vi förhandlingar i Sverige.