Hoppa till innehåll

Snö i Stockholm

Snöbelagt Stockholm. Taxiföraren frågar mig vänligt när jag kliver ut med väska om jag ska till Karibien Det känns inte som att mitt svar Göteborg lever upp till förväntningarna men han säger tröstande att det nog är barmark där. Det får bli en provisorisk vision så länge. I Göteborg har Moderata Ungdomsförbundet stämma och jag har ombetts att vara där för att tala men också leda förhandlingarna när valen till förbundsstyrelsen ska genomföras.

Moderata Ungdomsförbundet är Sveriges största ungdomsförbund men tror jag man också kan säga, även om jag kanske inte är helt objektiv, det mest inflytelserika. Det som sker i Göteborg kommer påverka svensk politik. Så håll er informerade.

Dagens opinionssiffror kommer förmodligen ge lite extra glädje över förhandlingarna. Inte minst det faktum att det handlar om välförtjänade framsteg, och bakslag. På motsvarande sätt misstänker jag att det finns lite frågor inom socialdemokratin. Hur ska man kunna formera en regeringspolitik när man inte ens kan hantera opposition?