Hoppa till innehåll

S vill reglera

Sitter just nu på gruppmöte med EPP-ED gruppen där vi har godkänt de olika delarna av klimatpaketet. Det är inte alla som gillar allt, men det är tveklöst så att det innebär att EU får ett klimatpaket på plats.

Undantagen är många och därmed också oklarheterna. Men likväl är det acceptabelt för samtliga medlemsstater, eller just på grund av det. Det är oundvikligt så det måste vara, och det kräver undantag för det som är de olika medlemsstaternas olika problem.

De som nu kritiserar paketet och som vill rösta emot det vill i praktiken uppnå något som aldrig kan vinna stöd. Det blir i den delen intressant att se hur svenska socialdemokrater kommer att agera, med tanke på att de menar att Europa nu har tappat ledartröjan.

I kammaren debatterar de svenska socialdemokraterna för att arbetstiden i Sveriges ska regleras av EU. Så mycket för kollektivavtalen och respekten för den svenska arbetsmarknaden. Det är arbetstidsdirektivet det handlar om, som reglerar jourtider med mycket mera, något som regleras mycket bättre inom ramen för olika arbetsmarknader och olika avtal.