Hoppa till innehåll

s vet inte vad de vill om bilar

Socialdemokraterna verkar inte veta vad de vill göra med den svenska bilindustrin. I den svenska debatten kräver de nya stödmiljarder samtidigt som de i Europaparlamentet vill lagstifta om böter som skulle drabba just Volvo och SAAB hårt. De straffavgifter som med deras politik skulle drabba de svenska bilföretagen motsvarar mer än 20 miljarder, av det skälet att Volvo och SAAB tillverkar större bilar. Deras politik i parlamentet skulle leda till att de inte kan överleva.

I dag röstar Europaparlamentet om EU´s klimatpaket. Man kan ha många synpunkter på resultatet och på den byråkrati som det finns risk för men det innebär likväl att EU kan ena sig om en omfattande lagstiftning för att minska koldioxidutsläpp. När det gäller bilars utsläpp har jag och Christofer Fjellner i våra respektive utskott arbetat hårt för att få till stånd särskilda hänsyn för bilar som drivs med biobränslen, något som är för miljön och också för Volvo och SAAB.

I en artikel i dagens GP visar vi på socialdemokraternas hyckleri i bilfrågan.. I en annan artikel i GP kommer denna dubbla hållning till uttryck, där de kräver nya miljarder.