Hoppa till innehåll

Rådgivarens råd

En dag som handlat om bredband samt kapitaltäckningsregler och bankers förmåga att låna ut. Vi har uppnått att Sverige kan ha kapitaltäckningskrav som motsvarar de risker som vår stora banksektor innebär men också hänsyn till att något som heter bostadsrätter ska kunna fungera som säkra tillgångar. Detaljer som är svårt att roa sig med men likväl viktigt.

I övrigt värt att notera att de svenska socialdemokraterna mer pliktskyldigt har gratulerat Hollande, men inte sagt så mycket om vad man tror om utgiftspolitiken och sänkt pensionsålder. De verkar vara tveksamma att jubla inför den förändring som nu utlovas. I gengäld rapporterar televisionen om att fransmännen jublar. Det kan vara Hollandes väljare som jublar snarare än hela det franska folket.

För övrigt intressant att notera att Leif Pagrotsky nu intervjuas i sin egenskap av Greklandsrådgivare, det vill säga rådgivare år de grekiska socialdemokraterna när de satt i regeringsställning. Pagrotsky menar att det är euron som är systemfelet men det förklarar inte att grekerna har använt mer pengar än de tjänat och reglerat sönder ekonomin. Det vore intressant att få veta vilka råd som Pagrotsky gav. Något systemfel kanske kan finnas där.