Hoppa till innehåll

Pressmeddelande: Nu avskaffar vi roaming för Internetsurf

  • av

– Det är glädjande att Europaparlamentets Industriutskott idag ställt sig bakom mitt krav om att göra det möjligt att utomlands koppla upp sig lokalt, utan roaming, säger Gunnar Hökmark, vice ordförande i Europaparlamentets största partigrupp, EPP-gruppen, efter dagens omröstning om roaming i Europaparlamentets industriutskott.

– Istället för att betala dyr dataroaming utomlands skapas nu möjligheter för svenskar eller andra EU medborgare  som befinner sig utomlands att koppla upp sig direkt genom de lokala nationella operatörernas nät. Skyhöga kostnader förpassas till historien och genom mina förslag blir det lika enkelt och billigt att surfa utomlands via telenätet som via Wifi och andra trådlösa uppkopplingar, säger Hökmark.

– Genom att avskaffa tvång till roaming för Internetsurf tar vi ett viktigt steg mot att bygga en gemensam europeisk telekommarknad. Jag kommer att fortsätta driva detta krav i Europaparlamentens fortsatta behandling av roaming frågan och i diskussionerna med medlemsstaterna, avslutar Hökmark.

För mer information:

Per Heister
+46 73 682 80 90