Hoppa till innehåll

Pressmeddelande: Gunnar Hökmark leder EPP:s ekonomiska arbetsgrupp ytterligare tre år

  • av

– Jag är glad att jag fått förnyat förtroende att leda EPP partiets arbete om ekonomiska frågor. För att komma ut ur krisen och skapa nya jobb och tillväxt är det helt avgörande att vi ökar reformtakten, på europeisk såväl som nationell nivå. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta för att EPP:s ekonomiska politik ska bygga på reformer, öppenhet, konkurrenskraft, liberaliseringar och tillväxt.

 Det sa Gunnar Hökmark idag när EPP:s politiska församling beslutade att återvälja Gunnar Hökmark som ordförande för EPP:s arbetsgrupp om ekonomisk politik. Arbetsgruppen kommer att ansvara för att utforma EPP:s valmanifest om ekonomiska frågor inför Europaparlamentsvalet 2014. Gunnar Hökmark har varit ordförande sedan 2010 och det förnyade mandatet gäller till och med 2015. 

– Minskade offentliga underskott måste kombineras med marknadsreformer som ökar konkurrenskraften, attraherar investeringar och stärker Europas ekonomi. Den ekonomiska krisen i Europa är inte över och vi behöver konkreta reformer som kan utveckla Europa till världens ledande kunskapsekonomi, sa Gunnar Hökmark.

– Svaret på frågan hur vi ska komma ut ur krisen ligger inte i nya institutionella lösningar som riskerar att splittra unionen. Vi behöver mindre ”ins” och ”outs” och mer fokus på hur vi tillsammans kan lösa de stora utmaningar som Europa står inför, avslutade Hökmark.  

EPP är det största europeiska politiska partiet i vilket svenska moderater och kristdemokrater är medlemmar tillsammans med bl.a Angela Merkels CDU.