Hoppa till innehåll

Pressmeddelande: Framtiden kräver att EU bygger ut världens snabbaste bredband

  • av

Vi måste prata mer om Gigabytes och mindre om megabytes. EU måste höja ambitionerna om vi skall dra riktig nytta av den digitala revolutionen, sa Gunnar Hökmark, vice ordförande i Europaparlamentets största partigrupp, EPP-gruppen, vid öppnandet av tioårsjubilerande Fiber-to-the-Homekonferensen i London.

Europa genomför nu viktiga reformer för att upplåta mer radiofrekvenser för mobila tjänster, men snart når vi kapacitetstaket och måste gå vidare. Vi måste skapa bättre villkor för investeringar i fiberoptik och måste frigöra ytterligare frekvenser i både 700MHz och 5GHz-banden, underströk Gunnar Hökmark.

Nya tjänster, uppfinningar och informationsflöden måste öka, frodas och bidra till tillväxten utan att hindras av gårdagens hastigheter och teknologier. Vi måste frigöra Internets hela potential genom att skapa digitala motorvägar som inom en snar framtid generar hastigheter på 1 Gigabit eller mer, underströk Gunnar Hökmark.

För att bidra till ökad tillväxt för att ta Europa ur krisen måste vi visa ledarskap i utveckling av ny teknik, Internet, bredband, mobil datakommunikation och andra tjänster. Det enda vi behöver göra är att agera. Och att agera nu, avslutade Gunnar Hökmark.