Hoppa till innehåll

EU måste ta ansvar för Europa i sin helhet- kommentar om Brexitdebatten

  • av

”Europeiska unionen kan inte bara vara en motpart till Storbritannien i Brexitförhandlingarna. Vi måste också ta ansvar för Europa i sin helhet och vad som är viktigt för vår gemensamma framtid. Förhandlingarna måste syfta till det bästa möjliga för Europa i sin helhet”, det sa moderaternas delegationsledare Gunnar Hökmark när Europaparlamentet i förmiddags debatterade de fortsatta Brexitförhandlingarna.

Den vilsenhet som präglar brittisk politik beror på att man nu tvingas möta konsekvenserna av att lämna den gemensamma marknaden, finansmarknaden, telekommarknaden, tullunionen, samarbetet inom forskning, transporter och allt som binder ekonomier och människor samman” sa Hökmark.

”När brittiska politiker klagar över att man inte får ta del av detta beror det på att man valt att lämna den gemensamma lagstiftningen som är grunden för samarbetet. Likväl och oavsett brittiska regeringens splittring måste vi nu inom område efter område etablera ett så nära Europeiskt partnerskap med Storbritannien som möjligt är, för britternas skull, för vår skull och för Europas skull” avslutade Hökmark.

Resolutionen om framtida EU-UK relationer röstas i morgon den 14 mars. Den finns här.

 

För mer information kontakta:

Lina Stenlund

+32 485 911 164

lina.stenlund@ep.europa.eu