Hoppa till innehåll

På väg till Småland

Nu på väg till Jönköping och Gnosjö för att avsluta dagen I Österåker. Allt i företagandets och dynamikens spår för att visa grunden för nya jobb. I Småland blir temat småföretagandets villkor och i Österåker blir det ett kvällsseminarium kring Europas konkurrenskraft.

I går Värmland med bland annat besök på AkzoNobels fabrik i Kristinehamn med diskussion om det nya kemikaliedirektivet som gör att vi nu vet vad kemikalier från Sverige innehåller när de kommer till Tallinn, dit en transport var på väg. Vi som såg till att REACH kom på plats har därmed lagt en grund för en bättre miljö och mindre risker för oss alla som möter kemikalier i olika former, och det gör vi, ständigt.

Därefter Karlstads Universitet. Studenter och universitetsledningen. En del av det svenska kunskapssamhället, med bland annat kontaktytor till Kina och en framväxande ekonomis många studenter.
En kort diskussion om Marita Ulvskogs skrämselpropaganda kring patientdirektivet där hon hävdade för en tid sedan att sjukvården i Värmland skulle undermineras om patienter i Värmland fick söka vård utomlands som de själva vill.
Men problemet i Värmland, Marita, är inte att det finns för få patienter utan för många i köerna. Och sjukvård till sjuka är aldrig fel.