Hoppa till innehåll

På väg i regnigt Stockholm

Just nu på väg till Arlanda för vidare resa till Frankfurt för att därefter resa vidare till Strasbourg som ligger för svenskar ungefär som Udde valla eller Hudiksvall skulle ligga för fransmän. Efter den moderata rikskonferensen för kommunalpolitiker som jag tyvärr inte kunde delta i slår det mig att socialdemokraternas tystnad är häpnadsväckande. I ena stunden försöker Mona Sahlin diskutera landstingspolitik i ett landsting med sjukvårdslandstingsrådet, utan att riktigt klargöra vad som är fel i att människor får välja sjukvård, och i andra stunden verkar hon inte reagera alls när moderaterna utlovar fortsatta skattesänkningar för inkomsttagare. På den nationella scenen finns hon inte. Det största mediala genomslaget hon har haft var när hon hanterade frågan om Nuder. Vad vill socialdemokraterna? Höja skatt och skära bort valfrihet i sjukvården?
För min egen del handlar veckan om att inleda arbetet med frågan om bilars utsläpp och europeisk lagstiftning, där jag leder en intern arbetsgrupp inom EPP-ED som förhoppningsvis ska komma fram till annat än genomsnittsvärden för bilföretagen och istället krav på de enskilda bilarna oavsett storlek.
På tisdag lägger jag ändringsförslag vad gäller eldirektivet med sikte på en mer flexibel regional marknadsutveckling, över gränserna, mer konkurrens och bättre möjligheter för elkonsumenter att välja leverantörer. På min agend står också diskussioner med några av kommissionens företrädare samt telemarknadsfrågor. Plus något mer.