Hoppa till innehåll

På måndag kl 12!

På måndag klockan 12 ses vi på Norrmalmstorg. Putins ryska nationalism leder nu till en aggression som gör Ryssland till en skurkstat. Inte för att Ryssland har något att frukta av ett demokratiskt Ukraina utan för att Putins styre präglat av kleptokrati, korruption och maktfullkomlighet hotas av demokrati. Putins svar på demokratins utmaningar har blivit etnisk nationalism och hets mot oliktänkande, och som så många gånger förr i historien krig.

 

De värsta sanktionerna som drabbar Ryssland är de som regimen nu själv skapar genom att isolera sig i en liten grupp av länder bortom det internationella samfundets regler och lagar. Det är Nordkorea och Syrien som har erkänt den illegala annekteringen av Krim. Allt färre kommer vilja eller våga investera i ett land som gör laglösheten till en doktrin. Putin mer än någon annan skadar Rysslands framtid.

Den avsky och det avståndstagande som världen känner inför aggressiv rysketnisk nationalism måste komma till tydligt uttryck. De senaste måndagarna har en ny måndagsrörelse manifesterat till stöd för Ukrainas rätt till frihet och fred. Det handlar om hela Europas rätt till frihet och fred. Så möt upp på Norrmalmstorg kl 12 på måndag. Måndag klockan 12!