Hoppa till innehåll

Om SNF och miljön

Dagen efter att telekompaketet har fallit noterar jag att det finns de som tror att det innehåller krav på övervakning av surfare och annat. Det gör det inte. Det finns inte någonstans i texterna något om detta. Det som föll i går var däremot det förmodligen starkaste skyddet vi kunde uppnå på EU-nivå gentemot dem som som vill kunna avstänga användare utan vidare. Nu öppnas möjligheter för dem som ogillade detta att dra ut på tiden och i vilket fall som helst är detta skydd inte på plats när debatten rasar som mest i Frankrike. Det är ett bakslag för Internets frihet och en framgång för Sarkozy som starkt ogillat denna portalparagraf. Såg att vänsterpartisterna nu hävdar att avregleringar och konkurrens hotar friheten på Internet. Så låter det om de gamla monopolkramarna. Någon frihet och mångfald fanns inte på den gamla tiden men väl möjlighet att styra vad vi skulle få för tjänster. Det var bland annat så monopolet på TV upprätthölls.

Svenska Naturskyddsföreningen som menar att det var fel att rösta för klimatpaketet och kemikaliedirektvet ( de menar att det varit bättre att fälla dessa förslag eftersom de inte innehöll allt som SNF vill ha ) och attackerar därför oss moderater för att vi fått dessa lagstiftingar på plats.Det är en intressant vinkel, för den innebär att Europa hade varit i en bättre situation utan kemikaliedirektivet coh klimatpaketet. När det gäller klimatkonferensen i Köpenhamn hade det de facto inneburit att luften gått ur Europas strävanden att spela en ledande roll. Nu blev det så att vi genom klimatpaketet visar att Europa gör mer än någon annan.

Vi har på Newsmill bemött SNF för den som önskar lite ytterligare reflektioner kring detta. Intressant är för övrigt att SNF överhuvudtaget inte berör det faktum att det är kärnkraften som har gjort att Sverige kan ta en ledande roll i Europa. Så mycket för vår tids största miljöfråga.