Hoppa till innehåll

Ohly och Chavéz

Har under dagen sänt ut nyhetsbrevet Frihetens värden, som behandlar Iran, Libanon och Israel, som kan läsas på min hemsida, och om man så vill kan man anmäla sig som mottagare. Denna måndag är också en av de många dagar då valrörelsen tar sin början, i dag genom att radions serie av partiledarutfrågningar startades.

I dag intervjuades vänsterpartiets ledare Lars Ohly i radions partiledarutfrågning. Han vill stoppa privat vård och privata skolor av inget annat skäl än att det ska vara under politisk och inte personlig kontroll.

Han underströk också Hizbollahs rätt att bedriva krig med Israel, som om han står helt vid sidan om en värld som ställer krav på att Hizbollah ska demilitariseras eftersom det är denna grupp som genom sin rustning, krigsaktioner, terror och raketbeskjutning har satt igång kriget. Istället väljer han att beskriva konflikten som att Israel vill kriga, på det viset står han på samma sida som Hizbollahs ledare och den iranska regimen.
På frågan om politiskt föredöme pekade han ut den venezuelanske ledaren Hugo Chavéz, [BILD1]som nyligen fick den iranska diktaturens finaste medalj för sin politik och hets mot Israel. Chave´z genomförde i det sammanhanget en gemensam presskonferens där både Hugo Chavéz och den iranske ledaren Ahmadinejad deltogDär attackerade han israeler som onda människor, i samma ordaval som andra antisemiter och sin värd. Chave´z sa inget om Irans hot att utplåna Israel, Irans och Hizbollas terrorism, Irans urananrikning eller den iranska rustningen med ny ballistiska missiler. Det är den personen som är Ohlys politiska föredöme i världspolitiken. Det är helt logiskt med tanke på Ohlys egen världsbild. Problemet är att han vill sitta i Sveriges regering och redan i dag påverkar svensk utrikespolitik.