Hoppa till innehåll

Nyutgåva av boken Måndag klockan tolv

I måndags kväll gästade Gunnar Hökmark Timbros lokaler och höll ett anförande i samband med nyutgåvan av boken Måndag klockan tolv – Minnen från frihetsarbetet för Baltikum. På plats var bland annat också Mart Laar som i dag är Estlands försvarsminister och höll ett kort anförande. Du kan se och lyssna till Gunnar Hökmarks anförande i sin helhet på den här länken.

Vill du veta mer om boken? Läs då på nystartade tankesmedjan Fri Världs hemsida:

Från mars 1990 till september 1991 växte en ny spontan folkrörelse fram i Sverige, en aktion med hundratusentals sympatisörer. Måndagar klockan 12 manifesterades, inte bara på Norrmalmstorg i Stockholm utan över hela landet, ett brett medborgerligt stöd för saken: Estlands, Lettlands och Litauens frihet.

I en nyutgåva av boken Måndag klockan tolv – Bilder från frihetsarbetet för Baltikum minns vi det viktiga arbete Måndagsrörelsen stod för. Denna andra upplaga är tillkommen som ett inslag i 20-årsfirandet av den baltiska frigörelsen.  Texten har kompletterats med tidigare hemligstämplade diplomatrapporter från tiden för Sovjetunionens sönderfall. Tillsammans med några nya texter ger de en ökad förståelse för varför vi aldrig får glömma det som hänt.