Hoppa till innehåll

Nya telekomlagstiftningen och ComHem

Noterar att ComHem verkar inta en särställning bland operatörer. Efter långa och upprepade samtal med onödiga knapptryckningar, samtal som avbröts, eller som man själv måste avbryta eftersom det inte finns tid, gick det för min del inte att få någon förändring. Efter att jag bloggat om detta ringde man och ville göra det som vi redan tidigare gjort, nämligen gå igenom felsökning samtidigt som man förklarade att det kunde bli mycket dyrt att skicka en person som kan hantera det tekniska problem det efter två år måste handla om.

Och så noterade jag i en replik på min blogg att det inte hade blivit något. Plötsligt kom en vänlig person från ComHem som noterade att de kablar vi fått tillskickade ett antal gånger inte var tillräckliga, samt att uttaget var fel.

Så fungerade det under dagen, men inte på kvällen när fler i huset tittar. Så nu pixlar det som tidigare. Men för att kunna hantera detta måste man sitta någon timme i telefonkö, med någon som vill gå igenom ett felsökningschema och som hotar med att det kan bli dyrt att be att få det åtgärdat av en reparatör. Någon återbetalning har ComHem inte erbjudit, däremot fick vi betala dubbelt eftersom vi behövde det analoga abonnemanget för att kunna se utan pixlande. Ja, allt detta hade man ju kunnat åtgärda om man haft intresse av att sitta i telefonkö i väntan på en felsökning.

Men nu är det så att med den nya telekomlagstiftning som jag hoppas blir klar under hösten kommer det bli ett krav på konkurrens i kabelnäten ända hem till det enskilda hushållet. Det blir då öppen konkurrens i det som kallas ”the local loop”. Då blir det lätt att byta operatör. Tillsvidare hoppas jag att Telias service via telefonnätet ska fungera. Det återstår att se.

På Internetdagarna i Stockholm nästa vecka kommer jag utveckla fördelarna med det som kallas telekompaketet och som innebär större konsumentmakt och konkurrens.