Hoppa till innehåll

När DN ställer krav på avgång riktas det inte mot regeringen

Transportstyrelsen. Arbetslösheten. Försvarspolitik i osäkerhet. Skolornas oförmåga nå kunskapskraven. En förvirrad migrationspolitik. Lägst BNP-tillväxt per capita i EU. Avrättningar, bombdåd och en gräns som stängs av Danmark på grund av kriminaliteten i Sverige. Antisemitism inom regeringspartiet. Sveriges tredje största stad känd över världen för den otrygghet judar upplever. Ständig väntan på lagar för att hantera terrorismens risker. Misslyckad integration och växande segregation. Minskat bostadsbyggande och växande brist. Att ställa krav på statsråds ansvar är enlig DN oseriöst. 

Däremot vill chefredaktören Peter Wolodarski att Finansregionrådet i Stockholm Irene Svenonius ska avgå eftersom hon inte lät sig intervjuas av DN när DN ville och för att personalen på NKS anpassas i antal till den avancerade och specialiserade sjukvård som sjukhuset är unikt för. 

I Region Stockholm finns landets kortaste vårdköer. Kritik mot en regering ansvarig för en handfallen och passiv politik avfärdas som oseriösa eftergifter till populism. Istället kräver Wolodarski att en moderat politiker där sjukvårdsköerna är som kortast ska avgå. Det är inte imponerande,