Hoppa till innehåll

Några vunna strider

[BILD1]Med viss framgång vann vi svenska moderater ett par viktiga strider i dagens voteringar. Vi fick vår egen grupp med oss på en handelsvänligare linje när det gäller klimatpolitik, avgörande för att vi ska kunna överföra ny och bättre teknologi till utvecklingsländer, vi fick klart att marknadsekonomi och handel inte hotar vare sig klimatet eller miljön, tvärtom och vi såg till att socialisterna besegrades när det gällde att reglera den svenska och andra arbetsmarknader från Bryssel. Det ska vara arbetsmarknadens parters sak, inte EU´s. Så det blev en dålig dag för de gröna och socialisterna och en bättre dag för Europa och kampen mot växthuseffekten.

Tidigare under dagen hade jag glädjen att träffa företrädare för Buckinghamshire för att diskutera Europafrågor ur engelskt perspektiv.

Vid ett framträdande på ECTA, de nya konkurrenterna på telemarknaderna, underströk jag att den nya lagstiftningen för telekom måste vara öppen för ny konkurrens, nya teknologier och nya tjänster. Det är så vi i Europa kan behålla ledningen när andra marknader växer snabbare vad gäller antalet.