Hoppa till innehåll

Mot Helsingfors och Bryssel

På väg till [BILD1]Helsingfors för en round table discussion om finansiella marknader och framgångsrika finansplatser. För min del kommer bidraget handla om de finansiella marknadernas betydelse för entreprenörskap och innovationer och om vårt behov i Europa att i en global ekonomi med tyngdpunkten allt mer utanför Europa ha starka finansiella centra.

Därefter resa till Bryssel och en vecka som kommer vara kort men kompakt. Röstning om min rapport om WTO reformering i det ekonomiska utskottet, arbete med min rapport i ekonomiska utskottet om digital dividend som är en del i telekompaketet för lagstiftning samt energimarknadslagstiftningen. Ett lunchmöte med kommissionären Piebalgs och övriga rapportörer i energimarknadslagstiftningen är inplanerat samt på onsdag en frukost med vår baltiska klubb. Under veckan kommer också frågan om bilindustrins framtid upp vad gäller utsläpp och hur vi formulerar kraven på stora och små bilar för att de alla ska bidra till minskade utsläpp utan att vi urholkar den europeiska bilindustrins möjligheter. I den delen är drivmedlet E85 ett intressant svenskt bidrag som måste räknas in som minskade utsläpp.

Jag har tidigare skrivit om den siste franske soldaten från första världskriget. Nu har även Economist gjort det. En rörande lösning om ett vansinnigt krig.