Hoppa till innehåll

Mona, Peter, Maria och Lars

Min videokanal är nu åter på gång och på hugget, nu med ett program som kan ses här nedan, distribuerat via via Youtube . Denna gång är det en intervju med mig och ett antal unga moderater som var på besök i Bryssel förra veckan. Fler program kommer med andra intervjuer liksom reportage från vad som sker här och var.

Ibland hävdas det att det är lite bevakning av Europapolitik och desto mer av svensk inrikespolitik. Så enkelt tror jag inte det är. I själva verket är det så att mediabevakningen av svensk politik normalt sett handlar mindre om politik och mer om personer och maktkamp. Eftersom europeisk politik inte handlar om regeringsalternativ utan om just politik blir det mindre.

Den senaste veckan har vi fått ett bra exempel på hur mediarapporteringen kring politiken handlar om personer mer än om politik på ett sätt som påminner om tonåringsintriger snarare än bevakningen av skilda politiska alternativ. Mona ville vara med Peter och Maria och kom överens med dem om att inte ha med Lars, vilket ledde till att Lars