Hoppa till innehåll

Junilistan har dåligt omdöme som ideologi

Junilistan har gjort dåligt omdöme till politisk ideologi

– Nu går junilistan med i Europaparlaments mest federalistiska grupp, som vill avskaffa nationalstaten och flytta mest beslut till Bryssel. Junilistan vet uppenbarligen inte vad den vill med vare sig det ena eller det andra.

Det säger moderaternas delegationsledare i Europaparlamentet Gunnar Hökmark, i en kommentar till uppgifterna om att junilistan är på väg att byta partigrupp.

– Junilistan är nu med i en grupp som hatar EU, som accepterar antisemitism och främlingsfientlighet. Nu väljer man en grupp som har ledamöter som motarbetade Sovjetunionens upplösning och de baltiska staternas frihet.

– Den gröna gruppen/ fria alliansen är för europeisk sociallagstiftning, vill införa konstitutionen och en europeisk senat istället för mellanstatligt samarbete. När Junilistan nu väljer att stödja denna grupp är det så långt man kan komma från det man i den svenska debatten har sagt sig vilja verka för. Det är uppenbart att man saknar det politiska omdöme som är en förutsättning för att kunna hävda den politik man predikar för väljarna, säger Hökmark.