Hoppa till innehåll

Julen på väg i Bryssel

[BILD1]En dag med tyska energiföretag om elmarknad, franska telekomföretag om mobila satelitsystem, brittiska finansdepartementet om försäkringslagstiftning och slutförhandlingar med den bulgariska företrädaren för den liberala gruppen angående mitt yttrande om WTO-reform. Utskottsmöte med det tillfälliga klimatutskottet, som för övrigt Economist har en bra summering av, efter Balimötet. Till det planering av kommande sammanträden och möten på det nya året så blir det rätt mycket ditt och datt.

[BILD2]På kvällen var det dags för staden Istanbuls invigning av sin stiftelse inför satsningen på Istanbul som 2010 års kulturhuvudstad,en stiftelse som som jag sitter i den rådgivande styrelsen. Vi fick tillsammans med borgmästaren tillfälle att diskutera frågor där centret i Bryssel kan vara ett centrum för frågor kring kultur, vetenskap och ekonomi som berör såväl Istanbul som andra huvudstäder i Europa. På kvällen en vandring hem över ett julprytt [BILD3]
Grand Place med ljus- och ljudspel, ett torg som en gång var ett av Europas viktigaste ekonomiska centra, då långt viktigare än London City i dag.