Hoppa till innehåll

Förkyld morgon

En förkyld morgon. Många förstår inte hur känsliga vi män är. Med några aspirin verkar dock kraften återvända.

Sitter på gruppmöte med diskussioner inför nästa session i Strassbourg. Ett antal ärenden som handlar om hur medlemsstaterna ska behandla lönebildning och en del annat. Inte minst verkar svenska socialdemokrater vara för att lönebildning ska följa europeiska riktlinjer.

Annars började morgonen med en diskussion om småföretagarstadgan och de mer konkreta krav på förändringar som måste komma ut ur denna process. Jag har bland annat föreslagit att kommissionen ska få i uppgift att genomföra en analys kring konkurrensförhållanden mellan små och stora företag på den inre marknaden, med min utgångspunkt att det skulle visa hur många hinder som träder fram för det lilla företaget.

Sedan kommer dagen bli fylld av klimatpaketet och dess slutliga utformning. De olikheter som präglar Europa garanterar att det blir en både het och svår diskussion.

Förhoppningsvis kan vi under dagen också få stöd för generösare regler för biobränslebilar, i de pågående förhandlingarna med rådet. Men det återstår att se.