Hoppa till innehåll

Förhandlingar om bankkrisdirektivet, diskussioner om Horizon 2020 och Kroatiens EU-anslutning

Denna vecka befinner sig Gunnar Hökmark i Bryssel och kommer förutom sedvanliga utskottssammanträden i Ekonomiska och Industriutskottet bland annat leda förhandlingar  under måndagen och därefter bilaterala möten med de politiska grupperna i Europaparlamentet för att diskutera bankkrisdirektivet, med sikte på en beslut i Ekonomiska utskottet under april månad.
 
På måndagen träffar Gunnar Hökmark även Region Skånes näringslivsavdelning med företrädare för Skånes större klusterorganisationer såsom Livsmedelsakademin, Mobile Heights och Media Evolution för samtal om bland annat EU:s forskningsprogram Horizon 2020 och dess inverkan för innovationer och småföretagsmedverkan.
 
Under tisdagen deltar Gunnar Hökmark i SveRegs och Sveriges Kommuner och Landstings konferens ”Från program till projekt – Sektorprogrammens betydelse för regional utveckling”, för att diskutera EU:s utmaningar med Sektorprogrammen.
 
Som ordförande i Europaparlamentets parlamentariska delegation till Kroatien tar Gunnar Hökmark  på torsdagen emot Kommissionens sista Övervakningsrapport om Kroatien inför landets anslutning till EU den 1 juli i år. Val till Europaparlamentet i Kroatien är sedan tidigare kungjorda att hållas den 14e april.