Hoppa till innehåll

Eurovision och Europa

Den amerikanska [BILD1]presidentkampanjen präglas just nu av den kommentar kring fortsatt kampanjande som Hillary Clinton gjorde när hon refererade till mordet på Robert Kennedy. i primärvalskampanj i juni. En i sig obegriplig kommentar eftersom den så uppenbart väcker funderingar på om något likna
nde ska hända igen. I all enkelhet tror jag detta innebär ytterligare lite luft och moral i den clintonska kampanjen hur mycket hon nu ber om ursäkt för den.

I Europa står det och väger när det gäller både Serbien och musiken. Inför kvällens schlagerfestival är Charlotte Perrelli favorit i alla fall enligt BBC. Det som bekymrar mig är att jag såg att Carl Bildt är på väg ner för att stärka den svenska delegationen. För den sanne musikvännen är det inte säkert att det höjer Sveriges chanser i kväll. Ett gott råd är att försöka hålla honom borta från scenen och sången.

Schlagerfestivalen är i sig en manifestation av Europa . och det är inte minst just nu när det pågår regeringsbildande en markering att Serbien inte bara förra året kunde vinna utan i år står i centrum för Europa.

Serbien är i dag ett land som står och väger mellan en framtid där man lutar sig mot Moskva och de nationalistiska värden som präglar den inriktningen och Europa med den öppenhet och grund för demokrati som det innebär. I den delen kan Carl göra större nytta. Liksom Europa genom öppenhet och tydliga värden.