Hoppa till innehåll

Europadagar i Sollentuna

Gårdagen och dagen har präglats av moderaternas Europakonvent. Närmare 200 kampanjledare runt om i landet samlades i Sollentuna. En slående sak är hur mycket Europafrågor och det vi kallar inrikesfrågor flyter ihop.

Det kommande Europavalet är det första som kan komma att handla om just parlamentsvalet och inte vad man tycker om EU som sådant. För min del är jag ingen EU-skeptiker, jag är däremot en Ulvskogskeptiker och jag är emot dumma förslag, regleringar och klåfingrighet varifrån det än kommer. Det må vara riksdag, stadsfullmäktige i Stockholm; landstinget eller parlamentet. Jag påpekade i ett anförande att Europaparlamentet är ett av Sveriges två parlament med beslut som tränger rakt in i den svenska verkligheten. Och då handlar det om vi vill ha mer regleringar eller mer öppenhet.