Hoppa till innehåll

En dag i Stockholm

Dagen började [BILD1]tidigt med ett frukostmöte med den svenska energibranschen, för synpunkter och diskussion kring energipaketet i allmänhet och elmarknadsdirektivet i synnerhet. Slår mig som så ofta hur mycket kunskap och kompetens som finns bara man kommer i kontakt med dem som har den. Diskussionen handlade om vikten av att få igenom elmarknadsdirektivets grundläggande reformer, med bland annat separation av ägande och distribution, en bättre utveckling av gränsöverskridande nätförbindelser med mera.

Därefter sammanträde med ett av Sveriges mest dynamiska försäkringsbolag, nämligen Dina Försäkringar för att sedan hasta vidare till lunchmöte och därefter ett sammanträde för att förbereda diskussion nästa vecka på Stora Tjänstedagen.

Kvällen i går blev sen efter att jag deltagit i hearing kring elmarknaden arrangerad av Industri- och energiutskottet och diverse möten med bland annat engelska studenter samt möten kring konkurresnfrågor och frågan om vad konkurrensen har gjort för Europa, baserade på Johnny Munkhammars bok ”What competition has done for Europe”. Det blev både en middagsdebatt med parlamentariker och en debattfrukost på torsdagmorgonen.

I plenum fick jag stöd för en av de forskningsfrågor som jag har drivit, nämligen en forskningspeng som följer forskare över gränserna och som skapar nya centres of excellense.

Onsdagkvällen hade jag glädjen att presentera min bok för den svenska gruppen i Bryssel, där en och annan också bad att få den signerad. Beställ den gärna över nätet från min hemsida.