Hoppa till innehåll

EEI går upp en nivå

En eftermiddag där både telekomfrågan, frågan om bilutsläpp och försäkringslagstiftningen varit uppe i diverse interna överläggningar, med innebörden att vi nog kommer få igenom en balanserad syn på den enskildes integritet som ger möjlighet att värna copyright i moderna media, med en tydlig uppdelning av ansvar. Det legala ansvaret faller på offentliga myndigheter och ansvaret för att bidra till arbetet mot intrång faller på alla inom ramen för etiska regler och i relation till rättsutövande myndigheter. Hade inte blivit möjligt utan oss moderater.

Under de senaste åren har jag varit med om att starta en ny think tank här i Bryssel, EEI. I dag har European Enterprise Institute presenterat sin nya verksamhet och utredningschef, den för många svenska välkände Johnny Munkhammar. Det är en rejäl nivåhöjning som vi nu gör när det gäller att bidra till utredningar och tänkande kring marknadsekonomi och konkurrens.

Och så hoppas jag att det med hjälp av ett brett svenskt agerande ska bli möjlighet att få bra regler för bilar som går på biobränslen och annat. Och så ser det ut som alla problem för den svenska försäkringsbranschen ser ut att kunna lösas genom att riktigt riskkapital som uppfyller kraven ska kunna räknas som riktigt riskkapital, även om det förekommer i så kallade överskottsfonder. Så en hel del rör på sig i rätt riktning i Bryssel.