Hoppa till innehåll

Dimmornas politik

Ser att socialdemokraterna i går i SvD avslöjade att moderaterna vill sänka skatter. Där får man nog säga att moderaterna hann före eftersom det S-ledningen i form av Stefan Löfven och Magdalena Andersson gör är att referera våra stämmobeslut. I den delen hann andra media före Kalle Blomkvist-reportrarna Löfven och Andersson.

Mer intressant är att de utmålar det land som både sänkt skatterna och fått kraftigt ökade skatteinkomster som ett av de värsta länderna i Europa. När andra ser Sverige som ett land som kunnat upprätthålla finansiell stabilitet, som är ett av de få som klarar stabilitetspaktens krav och som har fått en växande sysselsättning på mer än 200 000, vill S se ett land i ruiner.

Där verkligheten är att den offentliga sektorn fått mer pengar och gjort det möjligt att tillföra mer resurser till sjukvård och omsorg så vill S ge bilden av en nedrustning utan motstycke i Europa. Köer är alltid för långa, arbetslöshet är alltid för hög men det faktum att Sverige klarat av dessa och andra utmaningar bättre än andra i en unik kris struntar S i. Det är inte seriöst.

Det är en propaganda som bara kan ske genom att strunta i verkligheten. Att S inte kan föra ett politiskt samtal om sin politik utan att svartmåla Sverige är ett fattigdomsbevis för den egna politiken.

Och den egna politiken är fortfarande gömd någonstans i dimmornas land. Det finns ingen partikongress att rapportera från när det gäller socialdemokratisk politik, än mindre från de rödgrönas.

Men några sänkta skatter för löntagare och för ökade investeringar blir det inte. Skatt på arbete, skatt på företag, skatt på rörelse, skatt på transport, skatt på unga, skatt på utbildning. Där går vänsterns väg.