Hoppa till innehåll

Diakonia vill identifiera judar med Davidstjärnan

Tycker svenska Diakonia att judar ska utmärkas med Davidsstjärnor? Det är en av de mer befängda delarna i det rollspel som är en del av den kampanj mot Israel som de svenska frikyrkornas hjälporganisation ägnar sig åt. Samtidigt som terrororganisationer som Hizbollah och Hamas liksom den iranska regimen utlovar att man ska döda judar, eftersom de är judar, och utplåna Israel säger svenska Diakonia att man tar människornas sida i en kampanj som ensidigt riktar sig mot Israel. Det konstaterar samfundet Sverige-Israels ordförande Gunnar Hökmark i en kommentar till Diakonias kampanj mot Israel.

Ser Diakonia inte hoten mot Israel, uppfattar man inte terrorn som riktar sig mot Israel, och bryr man sig inte om det förtryck som drabbar araber i den långa rad av diktaturer som omger Israel? Varför vänder man sig inte emot förtryckarna och dem som uppmanar till mord på människor för att de tillhör en viss ras? Varför vänder man sig inte emot dem som med terror kämpar för att utplåna en demokratisk stat?

Diakonia bör göra upp med sin historiesyn och sin syn på den enda demokratin i Mellersta Östern om man vill kunna bidra till fred och demokrati, säger Hökmark.