Hoppa till innehåll

Det kan inte ha varit nytt för Mp

På min väg till Bryssel via Bromma. Ser att Stefan Löfven utlyst en presskonferens till 12 30. Rimligtvis handlar det om en regeringsombildning. Något annat kan inte vara rimligt efter att det blivit publikt att en av regeringens ledamöter uttrycker sig direkt antisemitiskt och jämför demokratin Israel med den nazistiska förintelsen, förutom oförmåga till avstånd gentemot nationalistisk extremism, oförmåga se skillnad mellan ISIS-krigare och Finlandsfrivilliga och en del annat.

Lägger man till detta Åsa Romsons uttalanden om Auschwitz och Gustav Fridolins tidigare samarbete med palestinska grupper så framträder bilden av ett parti som har svårt att se och dra gränser. Och däri ligger självfallet problemet.

Det kan inte ha varit nytt för Miljöpartiets ledning vilka synpunkter och vilka kontakter Mehmet Kaplan har och har haft. Mycket av det har publicerats. Jämförelsen mellan Israel och nazisterna kan inte vara en överraskning annat än att den nya publiceringen kan ha överraskat. Det problem regeringen fortfarande kommer att ha var hur man kunde vara så blind inför värderingar som inte hör hemma i en svensk regering. Det kan milt talat inte vara till hjälp när det gäller att vinna demokratiska länders stöd till kandidaturen i FN: