Hoppa till innehåll

Det är socialdemokraterna som motarbetar Volvo, Lu

En dag i mulet regn ute. Frågan om statliga stimulanser och statligt stöd dominerar och kommer att dominera den politiska debatten under lång tid.

Socialdemokraterna vill ha mer av det mesta men har inte riktigt klart för sig till vad. Möjligtvis vill de använda 50 miljarder av de svenska pensionärernas pengar till att köpa Volvo. Frågan är om de har tillfrågat pensionärerna om detta.

Socialdemokraternas säkerhet sitter i ivern att använda statens och pensionärernas pengar, inte i vad de ska användas till.

Intressant nog driver de i Europaparlamentet kraven på att finansiellt bestraffa bilindustrin om den inte ställer om snabbt nog samtidigt som man också driver kraven på att ge stora statsstöd. Volvos och SAAB största fiender i dag i den svenska politiken är socialdemokraterna som vill underminera förmågan att överleva i tron att miljön blir bättre för att Volvo och SAAB får betala mer till staten. Så är det inte.

Så frågan är vad säger facket vid Volvo i Göteborg och socialdemokraternas kandidat till Europaparlamentet Olle Ludvigsson om att det är hans partivänner som nu driver på för att underminera företagets framtid?