Hoppa till innehåll

Det är nu vi behöver reformer och öppna marknader

Den ekonomiska krisen behöver stimulanser men framförallt behöver vi målet om var vi ska gå när vi går ur krisen. Det vi nu ser är en omvandlingens tid som kommer att avgöra den svenska och europeiska ekonomins konkurrenskraft för mycket lång tid framöver.

Därför är det viktigt att nu stimulera ekonomin men också att ge den styrfart ut ur krisen. Vi behöver sätta målet att göra Europa till småföretagandets kontinent nummer ett och göra Sverige till det främsta småföretagarlandet. Vi behöver investeringar i forskning och vi behöver öppna upp marknader inom EU och globalt, inte bara bekämpa protektionism utan gå vidare på den bana som gett oss en historiskt sett unik tillväxt.

OECD  redovisar i en nyutkommen rapport hur marknadsekonomin har bidragit till att bekämpa fattigdom med innebörden att tre miljarder människor nu mera tillhör de 4 miljarder människor som lever i ekonomier präglade av välstånd och utveckling. Värd att läsa för alla dem som nu talar om marknadsekonomins kris och misslyckande. Och värd att läsa för dem som nu vill möta krisen med offensiva åtgärder. Det handlar om att öppna upp marknader och underlätta ytterligare för handel och investeringar.scaledyhl6kq