Hoppa till innehåll

Det är de rödgröna som har en negativ politik

Vänsterföreträdare och statsvetare säger sig nu tycka det är en negativ kampanj att moderaterna i Stockholms län talar om att vänsterpartierna vill avveckla välfärdsalternativ, säga nej till Förbifarten och säga nej till mycket annat förutom höja skatter.

 

Det är faktiskt inte negativ kampanj att lyfta fram de frågor valet handlar om. Det är intressant i sig att vänsterns olika företrädare anser det är en negativ kampanj att tala om att valet handlar om RUT ska vara kvar, om valfriheten i välfärden ska få leva vidare, om de privata alternativen i välfärden ska avvecklas och om de skattesänkningar som gjort att Sverige ligger i täten när det gäller sysselsättning ska återställas med höjda skatter.

 

Det säger något om socialdemokraternas, miljöpartiets, vänsterpartiets och feministiskt initiativs uppfattningar om sin politik när de avfärdar en debatt om deras krav som negativ kampanj. De har helt rätt i att de står för en negativ politik, men en kampanj som syftar till att sätta fokus på vad valet därmed handlar om är viktig för väljarna.