Hoppa till innehåll

Den höjda fastighetsskatten jämnar inte alls ut sig

Det är ren dumhet att försvara de höjda taxeringsvärdena för fastigheter med att det jämnar ut sig genom att andra fastigheter får sänkt skatt. För den enskilde som får en chockhöjning av fastighetsskatten jämnar det inte alls ut sig.

Tvärtom kan det för många innebära betydande ekonomiska och sociala problem, det säger moderaternas ekonomisk-politiske talesman Gunnar Hökmark i en kommentar till chockhöjningen av fastighetsskatten i Sveriges tillväxtområden.

Det är ren cynism när Bosse Ringholm på fullt allvar hävdar att det är rätt åt de boende i till exempel Stockholmsområdet att de nu får dessa chockhöjningar, eftersom de fått stigande fastighetsvärden. Men det ger dem inte större möjligheter att klara en chockhöjning av fastighetsskatten.

Socialdemokraterna för nu en politik som genomgående straffar de boende i Sveriges tillväxtområden. Det är okänsligt mot de människor och familjer det drabbar men det är också en ansvarslös ekonomisk politik. Inget blir bättre i Sverige för att det blir svårare att bo i våra storstadsregioner.

Socialdemokraternas politik innebär att de marginaliserar sig i våra storstadsregioner. Det ökar möjligheterna att efter nästa val påbörja en avveckling av fastighetsskatten, säger Hökmark.