Hoppa till innehåll

Centralbanken om euron

Sitter just [BILD1]nu på möte med ECB chefen Trichet som bland annat kommenterade det faktum att euron nu funnits i 10 år. En av de frågor han berörde var den utmaning som europeisk ekonomi har när det gäller att nå mer flexibla arbetsmarknader, inte minst i skenet av nödvändigheten att öka kunskapsnivån och få en högre sysselsättning som sådan.

Morgonen har i övrigt bestått i en frukostdiskussion kring Hedge funds, ett uppsamlande möte kring jordbrukspolitik och energifrågor i min horisontella arbetsgrupp inom EPP-gruppen, där min strävan är att vinna gehör för en mer marknadsorienterad jordbrukspolitik.

Resten av dagen blir det att hävda ekonomiska utskottets uppfattning om den digitala dividenden, en upppfattning som bygger på min rapport, och som nu ska behandlas inför parlamentets beslut.

En viss tendens fanns för övrigt bland medarbetarna att vara lite präglade av den nationella stämning som gårdagens midsommarfest med den svnska delegationen gav upphov till. För min egen del märks självfallet inget av detta.