Hoppa till innehåll

Attacker mot vårt samhälle

Två nya bombdåd. Ett vid en nattklubb i Uppsala. Ett annat inne i Stockholms centrum, bara ett kvarter från Sveriges Television och Sveriges Radio. Det som nu pågår i Sverige med återkommande bombdåd och avrättningar på öppen gata är en brutal form av organiserad kriminalitet som nu också utgör en terrorverksamhet mot vårt samhälle. 

Den är till för att skrämma, varna och skapa en respekt i kriminalitetens form.  Den är därför inte bara ett hot mot enskilda människor, mot tryggheten på gator och torg utan mot vårt samhälle i sin helhet. 

Det år så vi nu måste se på det som sker. Och det är så kriminaliteten och dess terror måste bemötas. Riktade polisiära aktioner mot kriminalitetens hemvist. Samordnade insatser mellan alla berörda myndigheter för att avslöja och eliminera kriminella grupper, parallellsamhällen och utsatta områden. Kompromisslös verksamhet mot grupper som är terrorismens bas. En migrationspolitik som motverkar kriminalitet och som värnar om dem som har kommit till vårt samhälle för att slippa terror och kriminalitet. 

Det handlar om att försvara vårt samhälle mot människor som är ett hot mot det.