Hoppa till innehåll

Är jultomten vänsterpartist?

Jag såg att någon menade att Vänsterpartiets kongress visar var jultomten hör hemma politiskt. Det tror jag är orättvist och fel.

Såvitt jag vet har jultomten aldrig hyllat förtryck, diktaturer och höga murar, tvärtom är han gränsöverskridande och levererar faktiskt julklappar. Han låter dessutom inte den enskilde komma undan med att andra ska betala julklapparna, utan genom en snillrik strategi belastas julklapparnas kostnader den enskilda familjen trots att han utför leveransen. Dessutom är han en sympatisk person som alltid värnat om människors fri- och rättigheter, det vet jag efter många träffar med honom när jag sena julaftonskvällar ställt mig till förfogande för att hålla hans renar nere på gatan. Vänsterpartiet är inte hans parti, det är väl snarare ett parti som organiserar dem som ställer ut checkar utan täckning, som köper på andras kredit och som allmänt har en förvirrad uppfattning om hur välstånd skapas. Blanda inte in tomten i det!