Hoppa till innehåll

[BILD2]Måndag morgon på väg till Arlanda och Strasbourg. En dag då man gärna upprepar kravet på att Europaparlamentet inte längre ska ha två säten, ett i Bryssel och ett i Strasbourg. Inget fel i Strasbourg men det ligger i Frankrike som om vi i Sverige skulle föreslå att Europaparlamentet skulle ligga i Kalmar.

Inget ont i Kalmar men då skulle fransmännen lära sig förstå genom att resa först till Stockholm därefter vänta några timmar på en förbindelse till denna stad där en gång den Nordiska unionen bildades. Jag är inte säker på att de hade insett det historiska värdet av detta under sin resa.

[BILD1]Den franska presidentkampanjen är visserligen ett uttryck för att det blir förändring i Frankrike men jag har svårt att se att det kommer att påverka denna fråga som det kräver enhällighet mellan medlemsstaterna i.

Om vi inte la Europaparlamentet i Kalmar skulle vi kunna lägga det i Örebro, mitt i det gamla Sverige med Örebro slott som stolt minne. Där samlades i helgen 1800 moderater för att diskutera politik, några för att diskutera Europavalet 2009, i en lång rad olika seminarier.

Fredrik Reinfeldt pekade på att det inte är bilarna och bilismen utan utsläppen som är problemet när det gäller växthuseffekten. En gång var vi moderater i täten i frågan om växthuseffekten och så verkar det bli nu igen. Kristina Axén Olin påminde om att det inte är för att vinna val vi arbetar politiskt utan för att göra världen bättre. Sant och det står inte i motsatsställning till alla de val där vi moderater har haft glädjen att växa i styrka.