Hoppa till innehåll

[BILD1]Det är inget litet attentat som Sveriges Television utsätter sig själv för i sin egenskap av en seriös TV-kanal. Efter att man utsatt Sveriges statsminister för en vattenattack. vilket är en nivå på humor som är ungefär lika rolig som om någon tar för vana att spruta vatten på Sveriges Televisions utsända bidrar Sveriges Televisions informationschef med ytterligare en dumhet när hon lite vag säger att om Fredrik Reinfeldt och hans barn har känt sig ofredade, som om detta är en risk man inte har tänkt på, så ber företaget om ursäkt.

”- Om vi har gått så långt att statsministern och hans barn känner sig ofredade när de går på bio är vi ledsna. Det är inte SVT:s mening att ofreda statsministern. Har vi gjort det så är det beklagligt, säger Baagoe.”

Frågan kan ställas vad Sveriges Televisions företrädare rent allmänt tror att människor i allmänhet tycker om att bli sprutade med vatten känner sig. Vad tycker Baagöe själv om att bli nedsprutad? Vad tycker Sveriges Televisions chef Eva Hamilton om någon på stan sprutar ner henne? Vilken bedömning gör de av sin egen reaktion att bli besprutade med vatten på stan och hur tror de att människor som har livvaktsskydd på grund av det allvar som det innebär att ha ett offentligt uppdrag upplever ett attentat?

Dumheten är ett attentat som drabbar Sveriges Television mer än någon annan. Efter Fichtelius affären och oförmågan att förstå allvaret i den blir det av intresse att följa hur SvT-ledningen hanterar denna fråga.