Hoppa till innehåll

[BILD1]Hamas som framstår som Aftonbladets favoritrörelse välkomnade nya raketanfall mot Israel och denna gång israeliska soldater på israeliskt territorium från det Gaza som Israel dragit sig tillbaka från som en ”seger från Gud”.

Raketanfallen har denna gång skadat drygt 60 soldater och riskerar att ett militärt anfall leder till ett militärt slag tillbaka, som kommer att drabba dem som Islamiska Jihad och Palestinska folkets motståndsrörelse gömmer sig ibland och självfallet dem som skjuter raketer. En fråga som bör ställas är hur muslimska ledare ställer sig till att guds namn så förbehållslöst lånas ut för att motivera och hylla den ständiga raketbeskjutning som häromdagen kunde ha drabbat Mona Sahlin.

En annan fråga som kan ställas är om Aftonbladet anser att det är ett uttryck för den moderation som de anser präglar Hamas, eller om de på fullt allvar hävdar att dessa beskjutningar sker utan att Hamas känner till dem och kan stoppa dem. En gång i tiden hyllade svenska socialdemokrater, inte alla men rätt många, Pol Pot. Nu har de en politisk romans med Hamas som är emot demokrati, respekt för mänskliga rättigheter och som anser att förtrycket av kvinnor är en naturlig del av ett islamskt samhälle. Så kan man gå vilse över gränsen mellan demokrati och förtryck.